There is no freedom of choice for humans,
if it has been taken away from them at the beginning.
Breast-feeding is not a choice,
but an obligation to the choice.
Give your child the freedom of choice

Quick Search

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, July 10, 2006

EBM oh EBM......

Jumaat 7am
Dalam Freezer jumlah stok EBM = 0 (zero)

Jumaat 7pm
Dalam freezer jumlah stok ebm = 20oz

Sabtu 7pm
Dalam Freezer jumlah stok EBM = 32oz

Ahad 7pm
Dalam Frezer jumlah stok EBM = 48oz

Isnin 7am
Dalam Freezer jumlah stok EBM = 52oz

Isnin 7:15am
Dalam freezer jumlah stok EBM = 24oz

Aduh Jumaat hari tu stok habis terus..Bkn susu tak de tp Baby minum bnyk..So apa lg weekend baru ni aku pulun sakanlah Alhamdulillah dapat lah utk tampung keperluan dia...so minggu ni sehari at least aku kena kumpul 24oz..Insya Allah...
Aku skrg ambil suppliment food HPA industries punya product...
Aku ambil

Spirumadu (sprulina+madu+pegaga) -wajib
Mega-3 Kapsul (dr ikan tenggiri) - wajib
Jus pegaga -wajib
Teh Herba - bila suka
Alhamdulillah....Bnyk jg susu....Aku ambil semua ni lps membaca buku product info dr seorang Doctor dr Indonesia..Dia ada tulis produk utk "membanyakkan ASI"..Apa lg kita pun pulun laa..hahahahaa
During weekend lps..tiap kali baby menyusu aku akan pam...mmg "double pumping" lah...Cuma mlm aja tak sbb baby tak nak nyusu diriba dia nak ajak baring...mmmm...

2 comments:

ibu Eiymann said...

i pun ade mkn produk HPA nie tuk tmbh BM..besides, ade mnum kopi radix (nie ade kndungan halba).. mmg m'bantu..

mazrah said...

a'aa baby ni mlm2 kalau nyusu baring ru cepat tido..last2 mak pun tido sekali tak pam la susu..